Митничари откриха контрабандни цигари, укрити в мебели на „Капитан Андреево“ /снимки/

Митничари откриха контрабандни цигари, укрити в мебели на „Капитан Андреево“ /снимки/ Митническите служители от Териториална дирекция "Митница Бургас" откриха контрабандни цигари, скрити под тапицерията на мебели при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция, съобщиха от Агенция "Митници".
На 12 септември, на "Капитан Андреево" пристигнал влекач с полуремарке, с турска регистрация. Шофьорът - турски гражданин представил пред митническите служители документи за превозвания товар - мебели и текстилни изделия от Турция за Великобритания.
По метода „анализ на риска“ камионът е бил насочен за сканиране с рентген, при което в товара са отбелязани подозрителни зони с висока плътност. При последвалия физически контрол инспекторите установили, че под тапицериите на дивани, фотьойли и столове са укрити 7190 кутии - 143 800 къса цигари без акцизен бандерол.
Цигарите са задържани, както и транспортното средство послужило като средство за извършване на нарушението. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.
През месец август при проверки на "Капитан Андреево" митническите служители задържаха рекордните за годината 2 009 300 къса нелегални цигари, което с 527 353 къса повече в сравнение със същия период на миналата година.
През първите 12 дни на месец септември количеството на иззетите тютюневи изделия са 22 340 кутии - 446 800 къса.
15.09.2021, 12:58 часа
505 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha