Избягвайте да ядете тези 2 риби

Избягвайте да ядете тези 2 риби Експертите са единодушни за ползата от рибата в менюто ни, но тези два вида е по-добре да не се ядат, а за това има основателни причини.

Сом
Тази риба често се отглежда в рибовъдни стопанства. Производителите ѝ много често грешат, използвайки антибиотици и хормони във фуражите с цел по-голямо производство. С оглед на това, обемите на вредните вещества в рибното месо на сома просто бият всички рекорди. Експертите съветват по принцип да изключите сома от диетата си или поне да сведете до минимум употребата на тази риба.

Пангасиус
Поради ниската си цена и лесна топлинна обработка, тази риба е много търсена сред купувачите и е широко представена в много супермаркети. Но експертите съветват да се яде само веднъж месечно, а преди това да се извърши дълбока термична обработка. Работата е там, че пангасиусът масово се лови в Меконг - виетнамска река. Тя е изключително замърсена, а хващаните в него риби са поели опасни канцерогени. Нерядко в пангасиуса е откривана и смъртоносната "ешерихия коли".

 
18.09.2021, 09:30 часа
1145 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha