Инж. Иван Лазаров: Да бъдем толкова единни, колкото са били дедите ни

Инж. Иван Лазаров: Да бъдем толкова единни, колкото са били дедите ни Кметът на Вършец инж. Иван Лазаров излезе с поздрав по повод 113 години от обявяването на независимостта на страната ни.

Ето и целия текст на публикацията.
"Уважаеми граждани и гости на община Вършец,
Поздравявам Ви с Деня на независимостта на България – 22 септември!
Обявяването на Независимостта през 1908 г. слага същинското начало на модерната ни държавност и увенчава с успех усилията на поколения родолюбци. България отново става царство и заема заслуженото си място сред европейските държави. Защото след Освобождението, до 1908-ма, страната ни е с ограничени възможности в икономически и международен план. Затова е толкова важен за нас този празник, извоюван без чужда помощ, но благодарение на нарасналото и заслужено самочувствието на българите и блестящата роля на българската дипломация.
В ден като днешния, ние сме длъжни да помним най-вече това – стремежът на българите да пишат сами своята история, да градят сами своето бъдеще.  
На 22 септември, преди 113 години, при изключително тържествена обстановка в историческата църква "Св. Четиридесет мъченици" на старопрестолния Царевец е обявена Независимостта на България!
Като човек, който обича родината си, желая от все сърце да бъдем толкова единни, колкото са били предците ни, да имаме тяхната мъдрост и далновидност, за да издигаме всеки ден авторитета на България и да даваме принос си в европейската съвременна история. Мъдрите уроци на миналото да ни бъдат най-вярната пътека към бъдещето! 
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!"
22.09.2021, 15:26 часа
616 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha