Румен Радев предизвика Бойко Борисов: Стига си се крил зад партията си, кандидатирай се за президент

Румен Радев предизвика Бойко Борисов: Стига си се крил зад партията си, кандидатирай се за президент "Мисля, че е крайно време г-н Бойко Борисов да престане да използва своята партия като щит и да защити честта ѝ като се кандидатира за президент. Така мисля, че е редно след всички изговорени приказки и предизвикателства". Това заяви държавният глава Румен Радев пред медиите, след като откри академичната година в Минно-геоложкия университет в София.
"Искам да поздравя служебното правителство, че започна да въвежда ред в хаоса в енергетиката, насаден от предишните управляващи. Започна да обезврежда заложените от тях мини. Разбира се, има още много работа, така че да се намерят верните решения, да се отстранят една по една олигархичните зависимости в енергийната ни система. Първите резултати вече са налице – за трета поредна седмица цените на тока в България са едни от най-ниските в Европа и това е заслуга на служебното правителство заради неговите бързи и отговорни действия'', каза още Радев.
По отношение изборния процес на 14 ноември президентът сподели, че очаква Министерството на вътрешните работи и съответните служби да защитят честността на вота, както сториха и на последните избори.
Румен Радев посочи също така, че в началото на септември е провел работна среща с президента на МВФ Кристалина Георгиева по нейно настояване.
"Сподели какви са световните тенденции в икономиката, развитието на инфлацията и какви биха могли да бъдат евентуално последствията за България", обясни държавният глава.
27.09.2021, 11:29 часа
907 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha