От 1 октомври: Българите влизат във Великобритания само с международен паспорт

От 1 октомври: Българите влизат във Великобритания само с международен паспорт Считано от 1 октомври 2021 г. българските граждани могат да влизат във Великобритания само с международен паспорт, като той трябва да е с валидност за целия период на планирания престой. Гражданите, които не представят такъв документ, няма да бъдат допускани в страната, съобщават от Министерството на външните работи (МВнР).
Новите правила, свързани с оттеглянето на Великобритания от Европейския съюз, важат за гражданите на ЕС, Европейското икономическо пространство и Швейцария.
Изключение ще бъде правено единствено за получилите статут на уседналост или временен статут на уседналост във Великобритания. Те ще имат право да влизат на територията на страната с лична карта най-рано до края на 2025 г. Националните лични карти ще могат да се използват от тези категории граждани и след 31 декември 2025 г., ако картите отговарят на стандартите за сигурност, определени от Международната организация за гражданска авиация.
Допълнителна информация, включително митнически разпоредби (като режим на внасяне на валута, цигари и алкохол),  застраховки и управление на МПС, внос и износ на растения, пътуване с домашни любимци, здравеопазване и друга важна информация за пътуващите за Великобритания, може да получите ТУК
 
29.09.2021, 16:41 часа
837 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha