Протестиращи нахлуха в Прокуратурата в Стара Загора /снимка/

Протестиращи нахлуха в Прокуратурата в Стара Загора /снимка/ Протестиращи нахлуха в Прокуратурата в Стара Загора. Днес местни жители излязоха на нов протест срещу войната и жертвите на пътя. Причината е поредната тежка катастрофа, при която пострадаха три момичета, едното от които е с ампутиран крак.  Недоволните искат да разберат защо шофьорът, обвинен за пътния инцидент, е бил задържан толкова късно.
„До момента никой не се е свързал с нас. Искаме да знаем кой е извършителят”, каза майката на най-тежко пострадалото момиче.
18-годишният младеж беше задържан вчера вечерта. Срещу него е образувано досъдебно производство, потвърдиха от прокуратурата.
По първоначална информация шофьорът с инициали Н. М. е дрифтирал, когато е блъснал момичетата на ул."Христина Морфова". Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни. 
В неделя на брифинг на прокуратурата стана ясно, че са разпитани 10 свидетеля. Иззет е автомобила, който е участвал в катастрофата. 
Задържаният е ученик. В миналото той е правил и други нарушения на пътя. В деня на инцидента с него са пътували още двама души - момче и момиче. 
„Непосредствено след получаване на информация в Районната прокуратура, че е започнало разследване, сме започнали да упражняваме ръководство и надзор над разследването и да даваме указания за извършване на конкретни процесуални-следствени действия. Определен е наблюдаващ прокурор”, обясни районният прокурор Таня Димитрова.
За подобно престъпление законът предвижда затвор от 1 до 6 години и лишаване от право да управлява МПС. 
03.10.2021, 15:27 часа
828 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha