Митничари задържаха 46 780 къса цигари и 96.2 литра алкохол в района на "Дунав мост" при Русе

Митничари задържаха 46 780 къса цигари и 96.2 литра алкохол в района на "Дунав мост" при Русе Митнически служители задържаха 46 780 къса цигари и 96.2 литра алкохол при 5 проверки, извършени в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе през септември и началото на октомври. В два от случаите тютюневите изделия са били транспортирани в микробуси, превозващи хранителни продукти, а в другите три са използвани естествени кухини на автовоз и камиони.
На 4 октомври, около 13 часа, е спрян за проверка товарен автомобил, пътуващ от Турция за Швеция. Превозното средство е насочено за проверка, при която е установено, че на две места във влекача са укрити 3200 къса цигари от чуждестранни марки с надпис Duty free, превозвани в нарушение на акцизното законодателство. Цигарите са задържани, на водача е съставен акт и с разписка за задържани 200 евро за обезпечаване на евентуални глоби.
Най-голямото количество тютюневи изделия е открито на 16 септември. Около 12.30 часа митническите инспектори отклонили за проверка товарен микробус с ловешка регистрация, пътуващ от България за Германия. След разтоварване на превозваните хранителни продукти митническите служители открили на различни места в превозното средство (подкалници и двигателно отделение) 19 580 къса цигари от популярни чуждестранни марки, облепени с български акцизен бандерол. Тютюневите изделия са задържани, тъй като са превозвани без необходимите документи в нарушение на акцизното законодателство.
Ден по-късно митническите служители открили още 11 000 къса цигари в друг микробус, напускащ страната в района на "Дунав мост" при Русе. Водачът пътувал за Австрия. След извършена проверка станало ясно, че освен хранителни стоки в нарушение се транспортират тютюневи изделия и 96.2 литра алкохол – ракия, водка и мастика. Цигарите и спиртните напитки са с български бандерол и се транспортират без необходимите документи, поради което са задържани.
При другите две проверки, извършени през септември, са намерени още 13 000 къса цигари, укрити в автовоз и камион с чуждестранни регистрации.
06.10.2021, 16:18 часа
156 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha