ЦИК: Подадени са 6 кандидатури за президент и вицепрезидент

ЦИК: Подадени са 6 кандидатури за президент и вицепрезидент Все още тече регистрацията на кандидатите за президент и вицепрезидент. Към момента има подадени документи на 6 кандидатски листи. Срокът е до 12 октомври, съобщиха на брифинг от ЦИК.
"От два дни вече на интернет страницата на ЦИК е активна възможността на избирателите да проверяват дали фигурират имената им в подписки на партии и коалиции. Вече е активна и възможността да се подават по електронен път заявления за гласуване по настоящ адрес на интернет страницата на ГД ГРАО. Срокът изтича на 30 октомври. Там могат да проверят и къде се намира избирателната секция, в която ще гласуват", поясни зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева. 
Говорителят на ЦИК Цветозар Томов допълни, че за президентските избори са се регистрирали общо 12 партии, 5 коалиции и 12 инициативни комитета.
"По отношение на заявленията за гласуване извън страната, вече има подадени 11 187 заявления. За пръв път са разкрити толкова много секции", каза още той.
 
07.10.2021, 15:29 часа
646 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha