20-километрова опашка от ТИР-ове се изви на "Дунав мост" 2 при Видин

20-километрова опашка от ТИР-ове се изви на "Дунав мост" 2 при Видин Почти денонощие шофьори чакат на граничния пункт с Румъния на “Дунав мост-2” при Видин. Трафикът е засилен заради затварянето за ремонт на Прохода на Републиката. Пътуващите от южната част на страната към северната граница се насочват основно към Видин.
Обстановката на граничния пункт е затруднена, и в последните часове на околовръстния път се е образувала опашка от 20 км с колона от товарни автомобили. Затруднено е движението за всички превозни средства.
Отделно в самия град има буферна зона, където да изчакват тировете. При необходимост те се отклоняват още на територията на Монтана и Враца.
С по час на километър се придвижват товарните автомобили към граничния пункт. Една от причините е засиленият трафик, който се е увеличил с 15% само от миналата година. Засилен е и контролът на румънска територия заради ковид ситуацията и проверките заради опити за нелегален трафик на мигранти. Там има и кантар, през който минават тировете, а той е само един.
Заради ремонта на Прохода на Републиката целият трафик от товарни автомобили от южната част на страната се насочва насам, защото отклонението за граничния пункт при Русе е по-голямо.
На румънска територия има и ремонт на пътя преди самия мост.
09.10.2021, 12:44 часа
660 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha