Нинова играе грубо! Драма в БСП за изборите заради Румен Радев и листите

Нинова играе грубо! Драма в БСП за изборите заради Румен Радев и листите "Демократична България" се оказа не единствената формация с драматични битки в партиите за листите за парламентарния вот и президентските номинации.
БСП също е в конфликт - между ръководството и опозицията, и по отношение на номерата в кандидатдепутатските списъци, и заради президентските избори, научи Lupa.bg. 
Вчера след жребия на ЦИК за номерата на партиите и коалициите в интегралната машинна и хартиена бюлетина се е оформил нов фронт на войната между шефката на левицата Корнелия Нинова чрез водачите на бесепарските списъци, и президента Румен Радев, разкриха наши източници.
На всички първенци - бъдещи депутати в листите е било наредено да впишат в профилните си снимки и фоновете на кориците в социалните си профили в мрежата единствено номера, с който БСП се явява на парламентарния вот - 33, но не и президентската цифра 6, изтеглена на жребия. 
Факт е, че всички водачи на БСП с профили във фейсбук действително като по команда са отбелязали двете тройки или като лента на собствените си снимки, или поне са публикували постинг. Никъде обаче не фигурира името на настоящия държавен глава. 
Симпатизанти, например, на водача в Пазарджик и бивш икономически министър Драгомир Стойнев, обаче му напомнят, че има и друга бюлетина за отбелязване - тази за президентския вот и че е редно да се промотира и "шестицата" на Радев в предстоящата кампания. 
Междувременно в Плевен социалистите настръхнаха заради подмяна на листите, както твърди опозицията. Там на конференцията по нареждането на местата в списъка бе посочен Илиян Йончев, но вместо това Нинова представи пред НС на БСП листа, в която на второ място тя е поставила бившия депутат Стефан Бурджев. По същия начин е процедирала и с комсомолците, като е сложила в листата младежи без нито една номинация. В същото време е изхвърлила от нея самия зам.-шеф на МО - Иван Мандински, сочен за опозиционер в партията. 
14.10.2021, 14:58 часа
1374 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha