Обмислят буферни зони във Враца, Монтана и София заради километричните опашки към „Дунав мост 2“-Видин

Обмислят буферни зони във Враца, Монтана и София заради километричните опашки към „Дунав мост 2“-Видин Обмислят буферни зони заради трафика в посока ГКПП „Дунав мост 2“. 
Вчера е била проведена работна среща във връзка с образуването на колона от тежкотоварни автомобили по околовръстния път край Видин, посока ГКПП „Дунав мост 2“. 
След дискусията участниците се обединиха около решението за търсене на възможности за обособяване на буферен паркинг в района на Северна промишлена зона – Видин. С цел навременна координация на институциите, ще бъде потърсено съдействие от Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата към Главна дирекция „Национална полиция“, за своевременна организация на трафика на тежкотоварните автомобили, в буферни зони в областите София, Враца и Монтана, каквато практика е прилагана и по-рано. В тази връзка ще бъдат подготвени писма до областните управители на София област, Враца и Монтана, както и до Главна дирекция „Национална полиция“ и Националния координационен център.
В заключение беше отбелязано, че навременната комуникация и съвместните координирани действия между всички институции, имащи отношение към проблема, следва да продължи и занапред.
14.10.2021, 16:28 часа
1030 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha