Бракуват старите тролеи във Враца

Бракуват старите тролеи във Враца Бракуват старите тролеи във Враца, научи агенция BulNews. 
В Общинския съвет е постъпило Мотивирано предложение с Вх.№ 2600-2863/13.10.2021 г. от Виктория Красимирова Христова-Начева - Управител на „Тролейбусен транспорт - Враца” ЕООД относно даване съгласие за бракуване негодни за употреба дълготрайни материални активи (превозни средства) -15 бр. тролейбуси с марка „ЗИУ“, собственост на „Тролейбусен транспорт - Враца” ЕООД. 
Управителят на дружеството, във връзка с обновяване на автопарка с 9 бр. чисто нови тролейбуси и предстоящото придобиване на 13 бр. чисто нови eлектробуси, предлага старите негодни за употреба превозни средства да бъдат бракувани и продадени. Тролеите са произведени 1990 година, а два от тях в 1985 г. В експлоатация са от 30 години. Видът и техническото състояние на превозните средства не позволява безопасната им употреба за превоз на пътници. Същевременно, те заемат голяма част от депото и възпрепятстват изграждането на кабелни трасета и зарядни станции, част от проекта „Модернизиране на градски транспорт Враца“, предназначени за новите електробуси.
Със Заповед № 55/04.10.2021 г. Управителят на „Тролейбусен транспорт – Враца” ЕООД е назначил комисия, която е извършила оглед и преценка на техническото състояние на следните дълготрайни материални активи и е констатирала тяхната негодност за по-нататъшна употреба
17.10.2021, 11:29 часа
1455 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha