"Монтана" надигра дубъла на "Ботев" /Пловдив/ и грабна трите точки

"Монтана" надигра дубъла на "Ботев" /Пловдив/ и грабна трите точки Отборът на "Монтана" победи с минималното 1:0 дубъла на "Ботев" (Пловдив) в мач от 13-ия кръг на Втора лига.
“Сините” достигнаха до заслужен успех, след като атакуваха повече и създаваха по-опасните положения в мача. Единственото попадение бе дело на Уамри Мехди в 27-ата минута.
Домакините можеха да открият още в 9-ата минута, когато Айтов засече центриране с глава и удари греда. 7 минути по-късно пък "Ботев" можеше да вкара, но Юсеин Касов пропусна сам срещу вратаря. Така дойде 27-ата минута, когато след удар от средна дистанция вратарят на "Ботев" изби, но право в краката на Мехди, който не пропусна и вкара за 1:0.
В следващите минути "Монтана" продължи да играе агресивно, а “канарчетата” губеха повечето от единоборствата. В 42-ата минута Славков спаси два поредни удара към своята врата.
Второто полувреме започна отново с натиск на домакините, но в 57-ата минута Гелин бе изведен сам срещу вратаря и можеше да изравни, но ударът му бе париран от стража на “сините”. В следващите минути "Монтана" продължи да владее инициативата и така заслужено си тръгна с трите точки от “Огоста”.
С тази победа домакините събират 16 точки и се изкачват до 11-ата позиция, изпреварвайки именно днешния си съперник. "Ботев" (Пловдив) II има 14 пункта и се намира на 12-ото място.
18.10.2021, 20:54 часа
853 1
Коментари

Ботев Враца

19.10.2021, 10:25 часа
Ботев се превърна в боксовата круша, на опашкарите в класирането и най-вече на такива който са на последно място, с нас се оправя всеки закъсал. Казах ли ви аз, че това ще е контрола за Ботев, който не играе контроли ги играе в първенството
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha