Главният редактор на "Билд" уволнен за секс, лъжи и тайни пари

Главният редактор на "Билд" уволнен за секс, лъжи и тайни пари След скандал за злоупотреба със секс и пари, главният редактор на най-тиражния вестник "Билд" Юлиан Райхелт е уволнен. Не се посочва точна причина, но решението издателство "Аксел Шпрингер" е обявено в момент, в който вниманието е фокусирано върху него след публикации в други медии за скандалното му поведение на работното място.
Райхелт вече си взе отпуск след публикации по-рано тази година за връзките му с колеги. Разследване по въпроса дали е злоупотребявал със служебното си положение го оневини и той се върна, но потвърди, че е имал връзки в редакцията.
Преди няколко дни "Ню Йорк таймс" разказа още за обвиненията срещу Райхелт, но статията бе отчасти въз основа вътрешното разследване за това как са повишавани стажантки, с които е имал връзка, а по-късно им е намирана друга задача, докато накрая биват уволнявани.
"Аксел Шпрингер", водещо издателство в Европа, пише, че е получило нова информация за поведението на Райхелт.
Не се съобщават подробности, но за издателството е проблем, че "Юлиан Райхелт не е разделял ясно лични и служебни въпроси", дори след като проверките срещу него са приключили през пролетта, и че не е бил откровен за "истината". В статията на "Ню Йорк таймс" се казваше, че доказателствата от вътрешното разследване са "обрисували картина на култура на работното място, при която се смесват секс, журналистика и пари на компанията".
Разследване на друго германско издателство, "Ипен", бе спряно преди публикуване с аргумента, че ръководството е решило да избегне впечатлението, че се опитва да нанесе финансови щети на конкуренцията си. "Ипен" (която издава баварските вестници "Мюнхнер Меркур" и tz) потвърди, че са водени разговори с "Аксел Шпрингер", но отрече те да са били съпътствани от натиск, довел до отказа от разследването.
За "Билд" сътресението е силно. Райхелт, който е на 41 г., бе лице на основания през 1952 г. таблоид и това го превърна в един от най-влиятелните журналисти в Германия. Отскоро той отговаряше за работата по новия телевизионен проект на "Билд".
21.10.2021, 15:09 часа
796 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha