Отново голям брой смъртни случаи заради COVID-19 в Русия

Отново голям брой смъртни случаи заради COVID-19 в Русия Русия регистрира през последното денонощие максимален брой нови заразени с коронавируса и починали от началото на пандемията. Вчера също бе отчетен двоен рекорд. При това смъртните случаи са на най-високото си равнище четвърто поредно денонощие.
За изминалите 24 часа са починали 1064 човека, а новите заразени са 37 141, съобщи оперативният щаб за борба с инфекцията.
Рязкото влошаване на епидемичната обстановка в Русия през последните седмици накара властите да въведат отново ограничителни мерки по региони и да призоват за пореден път хората да се ваксинират. Президентът Владимир Путин обяви първата седмица на другия месец за неработна, а в столицата Москва на 28 октомври ще бъде въведен частичен локдаун.
Кремъл обясни лошия развой с изоставането на ваксинационната кампания.
До момента са напълно ваксинирани малко над трета от жителите на Русия - 49,2 милиона души. Още 4,3 милиона руснаци са получили първа доза ваксина, съобщи оперативният щаб.
От началото на пандемията в Русия, с население от около 144 милиона души, са регистрирани 8,168 милиона случая на коронавирус. Страната е на пето място в света по този показател след Съединените щати, Индия, Бразилия и Великобритания.
Смъртните случаи по данни на оперативния щаб са повече от 228 000. Русия е на първо място в мрачната статистика в Европа.
22.10.2021, 14:29 часа
542 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha