Заради пандемията: 255 млн. работни места са загубени по света

Заради пандемията: 255 млн. работни места са загубени по света До момента 255 милиона работни места на пълен работен ден са загубени по света вследствие на пандемията, като това са работни места, на които приоритетно са работили млади хора с ниска квалификация и опит, каза икономистът на КНСБ Любослав Костов на младежки форум #БъдиЕвропа, организиран от Икономическия и социален съвет.
В България има риск от засилване на неравенствата, каза Костов. По думите му много от младите хора са заети в сектори като туризъм, ресторантьорство, които пострадаха сериозно от пандемията. Той посочи, че пандемията ограничи и възможността на младите хора да пътуват извън страната за студентски бригади.
Любослав Костов, подобно на председателя на АИКБ Васил Велев, също призова младите хора да учат математика, но не само заради професионалната реализация в тази област, а за да мислят логически, критично, да умеят да критикуват и да бъдат скептични. Не по-малко важна, според него, е историята, защото тя ни учи на важни уроци.
Той разказа, че неговите първи две работи са били да прави палачинки в Борисовата градина и паралелно с това да раздава флаери в Студентски град.
22.10.2021, 16:38 часа
759 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha