Организират почистване на "Червеното връвище" край язовир Огоста

Организират почистване на "Червеното връвище" край язовир Огоста Повторно почистване на местността "Червеното връвище" край язовир Огоста организират днес, научи агенция BulNews. 
То ще се проведе за времето от 9 до 17 часа. Причината за това почистване е, че всяка пролет при топенето на снеговете и вдигането на нивото на река Огоста течението ѝ събира стотици отпадъци изхвърлени по нейното поречие и след това ги отнася в язовира. Въпросната местност се явява естествена спирка за голяма част от отпадъците и с времето те се натрупват там, обясни един от организаторите Денис Тодоров.
"До там се стига единствено с лодка. Хората, които искат да дойдат на място трябва да дойдат до... много хора го знаят като края на асфалтовия път, който влиза в язовира, който се намира до местност Расника. Там ни е срещата. Всеки, който има желание да се включи, дори да не успее в 9 сутринта, може да позвъни на един от двата телефона, които са дадени във фейсбук събитието. На мен или на Мирослав съответно. Колкото повече хора има на място да дойдат, и колкото повече хора има с лодки, които да се включат, толкова по-добре."
Организаторите осигуряват чувяали и ръкавици, както и две моторорни лодки. Събитието се осъществява с подкрепата на Грийнпийс България и е в продължение на инициативата на организацията за почистване на водоеми в страната #ИзбериВодата. За включване и информация може да пишете в страницата на събитието или да се обадите на следните телефони:
0897 977 320 - Мирослав
0884 277 787 - Деннис
23.10.2021, 11:29 часа
976 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha