Протестираха срещу зеления сертификат във Видин /снимки/

Протестираха срещу зеления сертификат във Видин /снимки/ Близо 100 души се събраха да протестират на централния площад във Видин срещу въведения "зелен сертификат", въпреки че протеста беше забранен със заповед на кмета Цветан Ценков вчера, научи агенция BulNews. 
Заповедите на министъра, с които се въвеждат тези мерки са постановени в нарушение на редица закони, Конституцията и Европейската конвенция за правата на човека, обясни Виктор Костов, един от организаторите на протеста.
"Кметът на община Видин забрани едно упражняване на основни човешки права по една много важна тема, за това как се въвежда медицински фашизъм и диктатура в страната. Те не ти го казват директно, но те принуждават дискриминационно със зеления сертификат да се ваксинираш. Това означава, че ти вече не си свободен човек, а ти си роб на този, който вкарва една експериментална течност в тялото ти. Това нещо ние искахме да заявим днес. Ние сме подали жалба срещу тази заповед, която получихме вчера след уведомлението, че ще проведем събитие."
Част от събралите се граждани споделиха защо протестират.
"Ние не сме длъжни да спазваме някакви наредби, които трябва да отменят по върховен закон като Конституцията. На протест съм днес, защото не искам да ме манипулират като роб. Всеки да се пази както сметне за добре за себе си. Против съм ваксините, който желае нека се имунизира, но не е редно да принуждават хората насила да се ваксинират."
Ако административния съд във Видин одобри жаблата на протестиращите и отмени заповедта на кмета, то протеста ще се проведе официално в понеделник, съобщиха организаторите.
23.10.2021, 14:01 часа
1060 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha