Полицаи и магистрат от Северозапада получиха грамоти от конкурса "Джовани Фалконе"

Полицаи и магистрат от Северозапада получиха грамоти от конкурса "Джовани Фалконе" Магистрат от Монтана и полицаи от Враца, Монтана и Лом са сред номинираните и получили грамоти в конкурс в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе.
Инициативата е на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоеград, Община Благоевград и посолството на Република Италия в България.
Номиниран и отличен с грамота в раздел "Магистрати" е Иван Карагьозов - заместник-районен прокурор на Районна прокуратура-Монтана. Той е магистрат, ползващ се с висок авторитет сред колегите и активно противопоставял се и участвал в борбата срещу дрогата и насилието.
В раздел "Полицаи" номинирани и отличени с грамоти са: главен инспектор Калоян Първанов от ОДМВР-Монтана – за постигнати добри професионални резултати и висок принос при противодействие и ограничаване разпространението и употребата на наркотични вещества в района на Окръжна прокуратура-Монтана; инспектор Борислав Нешев - разузнавач при районното управление на МВР-Лом - за постигнати добри професионални резултати и висок принос при противодействие и ограничаване разпространението и употребата на наркотични вещества в района на Окръжна прокуратура-Монтана; гл. инсп. Иван Аврамов – началник на сектор "Криминална полиция" в районното управление на Лом при ОДМВР-Монтана - за активната работа лично и на оглавявания от него сектор са регистрирани 28 случая за държане и разпространение на наркотични вещества, по които са образувани досъдебни производства.
С грамота са и полицейски служител Любомир Симеонов – сектор "Криминален" при ОД на МВР-Враца – през периода 2020-2021 година, който активно е работил и противодействал при разкриване на престъпления, свързани с държането и разпространение на наркотични вещества, както и полицейски служител Димитър Мишонов – през периода 2020-2021г., под негово ръководство, в качеството му на зам.-директор на ОД на МВР-Монтана, за това, че на територията на областта са разработени и проведени няколко акции във връзка с противодействие производството, отглеждането и разпространение на наркотични вещества или техни аналози.
Заради епидемичната обстановка във връзка с COVID-19, официална церемония по връчване на наградите не се е състояла, а отличията ще бъдат изпратени на всички номинирани, съобщиха организаторите.
29.10.2021, 11:49 часа
887 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha