Видинчани отново излязоха на протест срещу противоепидемичните мерки

Видинчани отново излязоха на протест срещу противоепидемичните мерки Около 40 души участваха в организирания днес на централния площад "Бдинци" във Видин протест срещу въведените със заповед на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки. Организатор на демонстрацията е Явор Костов:
"Днес е денят, когато трябва да издегнем гласа си. За съжаление малко хора виждаме, но така или иначе това не е чак толкова важно. Важно е все пак да стане ясно, че в този град има хора, които имат свободно мислене, които не са съгласни да бъдат смачкани по такъв начин, че да изгубят гласа си, да изгубят достойнстово си."
"Противоконституционно със заповед на министър се ограничават човешките ни права", посочи адвокат Виктор Костов:
"Виждаме как едни бюрократи са се превърнали в автократи чрез някакви недомислени законови положения и в един момент вече няма Конституция, няма Европейска конвенция за правата на човека, вие нямате право на труд, нямате право на събрания на закрито, нямате право на живот, нямате право да отидете на ресторант или на някакво развлечение, нямате право да организирате събитие. Вашите заповеди ли са по-важни от нашия живот и нашите права? Това са важни въпроси и заради това организираме този митинг."
Организаторите на протеста представиха декларация, с която се настоява за незабавна и безусловна отмяна на всякаква дискриминация чрез "медицински заповеди" и "противоепидемични мерки".
30.10.2021, 15:16 часа
586 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha