Руски хакери удариха най-големия търговец на диаманти в Лондон

Руски хакери удариха най-големия търговец на диаманти в Лондон Руските хакери от Conti са източили базата данни на един от най-големите търговци на бижута в Лондон Graff и искат милиони откуп, за да не разпространят всичко.
До момента те са показали, че имат всички данни, като в т.нар. черна мрежа са пуснали 69 000 документа, свързани с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, Дейвид Бекъм, Опра Уинфри и сър Филип Грийн.
Graff има над 11 000 клиенти по света. В документите има списък, фактури и данни от кредитни карти. Това може да покаже, че са имали любовници или пък са давали подкупи.
Conti са хакери от Санкт Петербург и са започнали да пускат съвсем малка част от базата данни, която са пробили.
Това не е първата атака спрямо империята на сър Лоурънс Граф, която се гради от 60-те години на миналия век и се оценява на 2.9 милиарда лири.
През 1980 г. двама членове на мафията от Чикаго откраднаха от магазина в Найтсбридж диамантът "Марлборо", който по днешни цени е 2 милиона лири. Бижуто така и не бе открито, въпреки че те бяха заловени.
През август 2009 година бе атакуван големият магазин в Мейфеър, като петимата крадци си тръгнаха с бижута и часовници за 43 милиона лири. И те бяха заловени.
31.10.2021, 14:43 часа
551 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha