Автомоделистите караха на международно състезание в Шумен /снимки/

Автомоделистите караха на международно състезание в Шумен /снимки/ В изминалите почивни дни на пистата по автомоделни спортове в Шумен при отлична организация се проведе международен турнир BULMAG TROPHY - Large scale - on road ./класове автомодели 1/5 с бензинови двигатели/.
Домакин на събитието, в което взеха участие 14 състезатели от Германия, Турция, Хърватия, Чехия и България, беше Multi RC Track – Шумен. 
Организатор и инициатор на събитието е Българска федерация по автомоделен спорт, подпомогната от MCD – Турция, RC Fox – Германия и BULMAG – Шумен.
В първият състезателен ден се проведоха по шест квалификационни старта за двата класа включени в турнира - 1/5 open category &1/5 stock category и финал на 180 минутно отборно състезание. 
Във втория ден се проведоха по три тройни финала за двата класа.
Победителите по класове:
Клас - 1/5 open category.
1. Емил Карамфилов – България
2. Борислав Трънчев – България
3. Орхан Теккан – Турция
4. Ердал Килавуз
5. Юрий Трънчев
6. Сивил Антимов
7. Светослав Янакиев

Клас - 1/5 stock category.
1. Дарио Весели – Хърватия
2. Свен Родевалт – Германия
3. Мартин Краус – Чехия
4. Дамян Петров
5. Борис Лас
6. Марк Крейсинг
7. Любомир Цветомиров

 Клас – 180 минути отборно.
1. Дарио Весели и Сивил Антимов
2. Мартин Краус и Емил Карамфилов
3. Свен Родевалт и Марк Крейсинг
4. Орхан Теккан и Ердал Килавуз  
5. Дамян Петров и Любомир Цветомиров 
6. Борислав Трънчев и Славена Трънчева
Победителите и участници в турнира бяха наградени с купи, грамоти, сувенири и предметни награди, от Синан Сунали – MCD,  Марк Крейсинг - RC Fox, Борислав Трънчев - BULMAG и Дамян Петров – зам. председател на Българска федерация по автомоделни спортове - БФАМС.
Състезанието бе тест за БФАМС за организиране и провеждане на такова международно събитие. Положителната оценка за 180 минутното състезание както и отзвука в европейските клубове за това първо по рода си състезание, отвори врати на БФАМС да кандидатства и организира 24 часово състезание / след 10 годишно прекъсване/ през следващата година.
02.11.2021, 21:33 часа
807 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha