Четирима души от Ветово арестувани за интернет измами

Четирима души от Ветово арестувани за интернет измами

Четирима души са арестувани днес във Ветово, при спецакция. Те са заподозрени в извършване на интернет измами, съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе. Арестуваните са на възраст между 17 и 37 години.
Схемата е свързана с предлагане на различни стоки чрез интернет сайтове и приложения с условие за предварително заплащане на дължима сума за транспорт на доставката. След като клиентите преведат парите, връзката с доставчика на услугата прекъсвала.
По случая е образувано досъдебно производство и разследването продължава под наблюдението на Прокуратурата.
Спецакцията е част от специализираната полицейска операция на територията на България за превенция и противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство, както и за противодействие на конвенционалната престъпност и установяване на издирвани лица и такива, които са извършили престъпления.
При операцията във Ветово са проверени имоти. Иззети са мобилни устройства, компютърни конфигурации, различни суми пари в лева, списъци с имена, документи от куриерски фирми и други вещи.
Действията на полицията продължават, както във Ветово, така и на територията на цялата Русенска област, информират от областната дирекция на МВР.

05.11.2021, 15:09 часа
637 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha