Наградиха служители на областната дирекция на МВР в Монтана

Наградиха служители на областната дирекция на МВР в Монтана По случай празника на Българската полиция - 8 ноември, както и за постигнати високи резултати и конкретен съществен принос при изпълнение на служебните задачи директорът на областната дирекция на МВР в Монтана ст. комисар Бисер Йончев е наградил с отличието „Писмена похвала” 48 служители на полицейската дирекция, научи агенция BulNews.
От ОДМВР - отдел „Криминална полиция” са наградени 2-ма разузнавачи, от сектор „Научно-техническа лаборатория” - 2-ма служители, 2-ма ръководни служители от отдел „Охранителна полиция” и 5-ма от „Пътна полиция”.
От сектор „Специални тактически действия” – 2-ма служители.
От отдел „Разследване” - 5-ма разследващи полицаи от ОДМВР Монтана, РУ Лом и РУ Монтана.
От РУ Монтана - 5-ма криминалисти и 12 служители на охранителна полиция, полицейски инспектор от Участък Чипровци, 4-ма младши полицейски и един полицейски инспектор от Участък „Огоста” и мл. полицейски инспектор от Участък Бойчиновци.
От РУ Лом - ръководен служител на охранителна полиция.
От РУ Берковица - четирима служители на охранителна полиция.
От РУ Вършец - ръководен служител на охранителна полиция.
Началникът на РУ Лом гл. инспектор Георги Петков е отличил със същата награда 20 полицейски служители от районото управление в крайдунавския град.
Честването на 8 ноември като професионален празник е въведено през 1924 г. по инициатива на Софийския градоначалник - О.З. подполковник Георги Кисьов. За определяне на светеца - патрон на полицията е потърсена консултация от Светия синод. През 1924 г. за патрон е избран Денят на Св. Архангел Михаил, който символизира властта, изпълняваща закона. С телеграма от 24-ти септември 1924 година, министър Русев нарежда на столичния градоначалник и окръжните управители за патронен празник на цялата полиция да се определя Архангеловден - 21-ви ноември / 8-ми ноември - нов стил/. Така 8-ми ноември е честван тържествено като патронен празник на полицията от 1924 до 1943 г. След 55-годишно прекъсване, с решение на Министерския съвет, традицията е възстановена през 1998 г.
07.11.2021, 09:29 часа
1516 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha