"Бдин" подходи несериозно, но победи с 3:0 "Ювентус" /Малчика/

"Бдин" подходи несериозно, но победи с 3:0 "Ювентус" /Малчика/ "Бдин" /Видин/ победи с 3:0 "Ювентус" /Малчика/ в среща от 15-ия кръг на Северозападната Трета лига. Мачът започна с минута мълчание в памет на дългогодишния съдия, делегат и бивш председател на Управителния съвет на "Бдин" Павел Петров, който почина преди седмица с COVID-19 инфекция.
"Бдинци" не излязоха пределно мобилизирани за мача с последния в класирането, което се отрази на представянето им на терена, особено в завършващата част на атаките. Въпреки това, домакините не допуснаха изненада и не позволиха на гостите да помислят за нещо повече от почетна загуба. В 18-ата минута Руслан Куанг изведе на добра позиция в наказателното поле на "Ювентус" Александър Соколов, който бе спънат и главният съдия Славян Бойков посочи бялата точка. Изпълнението на 11-метровия наказателен удар се забави 2-3 минути заради бурен протест на гостите, които не бяха съгласни с отсъждането, но успяха да си "спечелят" единствено жълт картон. Зад топката застана Соколов и хладнокръвно отбеляза за 1:0.
В 31-ата минута Деян Захариев узакони превъзходството на "Бдин" с хубав удар от 30-ина метра. Три минути преди края на първото полувреме домакините отново получиха правото да изпълнят дузпа- след поредния си рейд в полето на гостите, Ангел Цолов бе фаулиран в ъгъла на големия пеналт. Александър Соколов отново се нагърби с изпълнението на наказателния удар, но този път вратарят на "Ювентус" спаси.
През втората част футболистите от Малчика получиха повече възможности за изява, но не успяха да затруднят защитата на "Бдин". Соколов, който игра контузен, съвсем уби интригата след като в 68-ата минута отбеляза със страхотен далечен удар за крайното 3:0.
"Малко лежерно започнахме, но радващото е, че бързо коригирахме тези неща и закономерно спечелихме мача. Александър Соколов играе вече втори мач контузен. Тук е мястото да му благодаря за характера и мъжеството, които показа в тези две срещи. Днес отново видяхте- нови два гола, в предния мач отново отбеляза. Имаме и други проблеми, но радващото е, че има хора, които да ги заместят. Трябва да търсим шест точки от оставащите два мача до края на есенния полусезон", коментира след мача треньорът на "Бдин" Павел Огнянов.
На проби в отбора е фланговият футболист от Колумбия Андреас, очакванията са да бъде картотекиран в "Бдин" за пролетния полусезон.
В този мач за "Бдин Видин играха: 24. Павел Станев; 2. Стойчо Стойков; 4. Ангел Цолов; 5. Ивайло Иванов; 6. Калоян Цветков; 8. Руслан Куанг; 9. Денис Николов; 11. Мартин Николов; 14. Александър Соколов; 16. Деян Захариев; 18. Кристиян Йошов /Росен Вергилов, Теодор Тошев, Велислав Петров, Александър Иванов, Стефан Стефанов/.
В следващия кръг видинчани гостуват на "Локомотив" /Дряново/, а седмица след това приемат "Севлиево" в последната си среща от програмата на есенния полусезон.
13.11.2021, 09:54 часа
986 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha