Започна вътрешна проверка в сливенската болница заради пожара

Започна вътрешна проверка в сливенската болница заради пожара В МБАЛ "Хаджи Димитър" в Сливен започва вътрешна проверка по случая със загиналите при пожар пациенти, заяви директорът д-р Пенко Пенков.
Той коментира инцидента пред журналисти. Медикът призна, че противопожарната инсталация се е задействала около 3 часа сутринта. Според него стаята е била заключена, ключът е бил отвътре, като се е наложило вратата да бъде разбивана. В другите стаи нямало ключове. Вътре са открили тримата пациенти, които са били задушени. "Най-вероятно става дума за подпалване на кислорода от запалка, която е намерена в леглото на единия пациент, каза Пенков.
Персоналът му е разказал, че единият от болните е ходел често при тях, за да иска цигари.
Според д-р Пенков са минали три минути, докато се е задействала противопожарната инсталация. От болницата са реагирали по правилата. След като са разбили вратата, са изключили кислорода. Той отрече да е допусната грешка от страна на персонала на лечебницата.
Пет души от отделението са били евакуирани, няма пострадали от други стаи. Починалите пациенти - на 66, 70 и 81 години, не са били тежко болни.
Нанесени са материални щети - мебели, опушени стени, един кислороден апарат. 
Според директора на РД"ПБЗН"-Сливен комисар Владимир Демирев се изключва вероятността пожарът да е причинен от кислородната инсталация. Сред версиите, които полицията разследва, е небрежност от страна на пациентите.
14.11.2021, 15:51 часа
1065 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha