За година и половина: Само трима починали с COVID-19 в Китай

За година и половина: Само трима починали с COVID-19 в Китай

Китай, където коронавируса бе засечен първо преди близо две години, до голяма степен успя да овладее неговото разпространение на своя територия чрез строги ограничителни мерки, масово тестване и ваксиниране. От началото на пандемията в страната с население от около 1,4 милиарда души са регистрирани малко повече от 98 000 случая на коронавирус. 4636 от заразените са починали. Смъртните случаи през последната година и половина обаче са само три.
Въпреки това в момента Китай се бори с най-голямото си огнище на Делта варианта на COVID-19 - в североизточния град Далян, където броят на новозаразените са увеличава по-бързо от където и да било другаде в страната, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
Вчера в държавата са били регистрирани 32 нови случая на местно предаване на вируса. 25 от тях са в Далян.
От 17 октомври досега в Китай били регистрирани 1308 нови случая на местно предаване на варианта Делта. За сравнение, за цялото лято тези случаи са 1280.
Близо 1500 студенти от университета в град Чжуанхъ, административно подчинен на Далян, са поставени от вчера под наблюдение в общежития и хотели. Те се обучават дистанционно, а в стаите им се доставя храна.
Властите в съседни градове, сред които Дандун, Аншан и Шънян, поставят хората, пристигащи от Далян, под 14-дневна карантина.

15.11.2021, 15:36 часа
584 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha