Лорета Колева встъпи в длъжност като директор на РУО-Враца

Лорета Колева встъпи в длъжност като директор на РУО-Враца Лорета Колева встъпи в длъжност като директор на РУО-Враца след успешното приключване на конкурсната процедура. По този повод тя благодари за подкрепата на цялата образователна общност.
„В образованието традиционно и закономерно се фокусират високи обществени очаквания. Управлението на тази важна система изисква компетентност, отдаденост и усилия, които съм готова да положа. Давам си сметка обаче, че определящо важно е и доверието в системата и хората, които я управляват. Поради това в това мое първо „легитимно“ обръщение искам да се представя открито и откровено, както смятам да ръководя и координирам провеждането на регионалната образователна политика.
Ще започна с това, че професионалният ми опит /вече 28 години/ е изцяло в системата на образованието. Това може би е предопределено от факта, че съм завършила „Педагогика“ в СУ „Св. Климент Охридски“, след което – следдипломна квалификация по Философия. И тъй като споделям убеждението, че човек трябва да работи това, за което е подготвен, не съм помисляла за реализация в друга сфера. Имам професионално-педагогическа специализация в сферата на управление на образованието и придобита трета професионално-квалификационна степен.
Работила съм на различни позиции в образователната система – като възпитател в Помощно училище „Д-р Петър Берон“-Враца, откъдето пазя прекрасни спомени и приятелства, като педагогически съветник в СУ „Христо Ботев“-Враца – по времето, когато тази длъжност беше открита през 1995 г. и се обосноваваше нейното значение и смисъл за образователната система, 4 години като зам.-директор по учебната дейност в същото училище, които от позиция на времето оценявам като голяма школа. Вече 19 години съм в РУО-Враца, от които 16 години като експерт по ОСО и 3 години като началник на отдел ОМДК. Наследявам дългогодишно успешно управление, което ме ангажира в още по-голяма степен.
Иска ми се да вярвам, че познаването на системата отвътре е благоприятна предпоставка за успех, която ще се опитам да оползотворя в максимална степен. В хода на професионалното си развитие съм развила определени организационни умения, които имам нагласа и готовност да усъвършенствам. За мен е истинска привилегия да ръководя екипа на РУО-Враца, съставен от доказани експерти, чиито професионализъм и компетентност, коректност и добронамереност ще продължат да бъдат верен коректив и катализатор на напредъка, към който всички се стремим. Имам подкрепата на голяма част от работещите в образователните институции, което ми дава надежда, увереност, енергия и вдъхновение. И занапред ще разчитам на Вашите идеи и креативност, уважаеми колеги! Ще се опитам да намеря онзи труден баланс между взискателност и свобода за реализация на идеите на работещите в системата на образованието.
Ангажирам се да не пренебрегвам основателните критики, да „чувам“ конструктивните предложения, в т.ч. от родители, партньори, граждани, медии и общественост, а важните решения да се вземат в дух на диалог и сътрудничество. Нека ключовата дума и принцип на действие да бъде „професионализъм!“, коментира Лорета Колева.
Тя уточни още, че има визия за развитие на регионалната образователна политика.
 „Осъзната съм за областите, в които тя има необходимост от развитие и усъвършенстване и съм готова да работя за тази кауза. Вярвам, заедно. Защото по-мъдри хора от мен са казали, че съвместните усилия значително повишават вероятността за общ успех“, завърши новият началник на Регионалното управление по образованието във Враца.
 
19.11.2021, 12:38 часа
2741 2
Коментари

учителка

19.11.2021, 17:51 часа
Като е толкова кадърна и подготвена защо не спечели конкурса от първи път. На второто явяване и подариха мястото, тъй като няма други кандидати. Това е нашето образование?????????

Даринка Костадинова

19.11.2021, 13:13 часа
E тя се оака на конкурса
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha