Изпращат в затвора полицаи за кражба на цигари за 42 бона, вземали и подкуп

Изпращат в затвора полицаи за кражба на цигари за 42 бона, вземали и подкуп Върховният касационен съд остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, с което са потвърдени наказанията на петима полицейски служители, осъдени за кражба на цигари и вземане на подкуп.
Разузнавачът от Криминална полиция към Областната дирекция на МВР – Пловдив Петър Атанасов и полицаят от Общинска охрана Стефан Модев са осъдени на по 6 години затвор, за същия срок те нямат и правото да заемат длъжност в МВР.
На Стефан Модев е наложена и глоба от 6000 лева. Двамата са признати за виновни, че през декември 2016 г. в Пловдив в съучастие са извършил грабеж на цигари без бандерол и пари на обща стойност 41 502 лева от владението на Метин Мустафа, като са е употребили за това сила и заплашване и престъплението е в големи размери.
Полицаят Стефан Модев е признат за виновен и по второ обвинение -  че на 15.03.2017 г. в  Раковски, област Пловдив, в съучастие с началника на местното районно Георги Илиев и полицаите от същото управление Васил Гоцев и Желязко Колев, са взели подкуп от 10 000 евро от бизнесмена Метин Мустафа. 
Присъдата на началника на РУ Раковски Георги Илиев е 5 години затвор и глоба в размер на 5000 лева, като го е лишил от право да заема длъжност в МВР за срок от 6 години.
Васил Гоцев е осъден на 4 години лишаване от свобода, глоба от 4000 лева и лишаване от право да заема длъжност в МВР за срок от 5 години.
Желязко Колев е осъден на 3 години условно с 5 години изпитателен срок и глоба от 3000 лева, като е лишен от право да заема длъжност в МВР за 4 години.
22.11.2021, 15:09 часа
634 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha