Роботите, които направиха революция в чистенето

Роботите, които направиха революция в чистенето През последното десетилетие, а дори може би и повече, технологиите малко по малко започнаха да навлизат във всеки един аспект от нашия живот. В това число определено са и нашите домове. Така, например, някои модели домакински уреди като телевизори, бойлери, перални и сушилни вече са и смарт.
Заедно с тях има и още един уред, който много бързо се превърна в любим и предпочитан от всеки един потребител, а именно роботите прахосмукачки. Тези малки и практични уреди грабнаха нашите сърца и предизвикаха най-различни дискусии относно това дали са ефективни и струва ли си инвестицията в тях.
В случай, че и вие обмисляте покупката на този страхотен уред, то сте на правилното място. Малко по-долу ще споделим с вас едни от най-големите предимства на прахосмукачките робот, както и кои са техните основни характеристики.

Интелигентно картографиране
Прахосмукачките робот определено са интелигентен уред, тъй като могат да притежават автоматично картографиране. Това означава, че имат функцията да сканират стаята с цел да избягват различни препятствия, които биха им попречили на работата.

Управление през вашия смартфон
Друго предимство на прахосмукачките робот е, че можете да управлявате вашия уред дистанционно чрез мобилно приложение, инсталирано на вашия смартфон. За целта е необходимо прахосмукачката робот да има осъществена интернет връзка посредством безжична Wi-Fi мрежа. Така уредът може да почиства вашия дом, докато сте на работа, на разходка или на пазар. Без повече притеснения в случай, че имате изненадващи гости. Благодарение на прахосмукачките робот домът ви е винаги чист.

Предварителна настройка на прахосмукачката робот
Прахосмукачките робот имат още един плюс и това е, че можете да ги настройвате предварително кога да почистват. Така, например, ако работите от вкъщи и не искате уредът да ви разсейва, можете да го настроите да почисти във вашата обедна почивка. По този начин предварително ще планирате и ще избегнете опцията да забравите да го включите, особено ако денят ви е натоварен.

Автоматично се настройват към различни повърхности
Различните подови повърхности изискват различни настройки на прахосмукачката. За щастие, част от моделите имат опцията автоматично да настройват системата си според подовата повърхност, която почистват. Освен това новите модели са все по-подобрени и успяват да откриват стълби и стени, така че автоматично да се отклонят и да не се ударят.

Някои от тях сами се зареждат
Както знаем, прахосмукачките робот са безжични. Това означава, че те имат батерия, благодарение на която работят. Именно затова изискват да се зареждат през определен период от време. Добрата новина тук е, че има модели, които могат сами да се зареждат след всяко почистване. Така уредът сам отива към своята докинг станция, за да се зареди.

Как да изберем прахосмукачка робот?
Ако и вие сте се убедили колко много плюсове има в това да притежавате прахосмукачка робот, то определено е дошъл моментът, в който да си купите една. Но с това идва и главният въпрос, а именно- как да си изберете прахосмукачка робот? В случай, че за първи път ще си купувате, то е нормално да изпитвате затруднение. С цел да ви улесним, малко по-долу ви представяме най-важните характеристики, на които е необходимо да обърнете внимание.

Мощност
Мощността е ключов фактор за прахосмукачките робот. В тази връзка са важни всмукателната мощност и тази на електродвигателя, като колкото по-голяма е мощността на мотора, толкова по-голяма ще и всмукателната.

Филтри
Филтрите са от съществено значение при прахосмукачките робот, като те отговарят както за пречистването на въздуха, така и за събирането на едрите и фини прахови частици.

Размер на контейнер
Моделите прахосмукачки робот са с различен размер на контейнера, затова е добре да проучите какви са те. А какъв да бъде той, зависи от честотата на използване на уреда и големината на помещенията, в които ще почиства. Препоръките ни са да избирате уред с по-голям контейнер, тъй като ще може повече да събира и по-рядко да го почиствате.

Батерия
Както по-горе стана ясно, прахосмукачките робот работят с батерия. Тя е важна, тъй като от нея зависи колко време уредът ще издържа в режим на работа преди отново да се наложи да се зарежда.
Днес прахосмукачките робот в повечето случаи са с литиевойонна батерия, което е повече от добър избор, а средната продължителност на работа е около 90 минути. 

С моп или без?
Мопът при прахосмукачките робот не е задължителен, но е допълнителен бонус, тъй като ще ви помогне в почистването на упорити петна. А това дали е добре вашият уред да бъде с или без е въпрос на лични предпочитания.

Функции
Функциите, които прахосмукачките робот притежават, са това, което ги превръща в иновативен уред. Сред тях са именно възможността за предварителна настройка, дистанционно управление и още много други.

Ниво на шум
И не на последно място е нивото на шум. По-тихите прахосмукачки не само създават повече комфорт за вас, но и те са с по-качествен електродвигател, което е също от значение.

Няма как да отречем, че определено си струва покупката на прахосмукачка робот. Особено в днешното забързано ежедневие, тя определено би ни била от помощ, спестявайки ни време и енергия. А и да бъдем откровени, почистването не е от най-любимите ни домакински задължения, така че това е чудесен начин, чрез който да си помогнем.
24.11.2021, 08:50 часа
1590 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha