Известен немски кардиолог посочи как да свалим кръвното без лекарства

Известен немски кардиолог посочи как да свалим кръвното без лекарства При повечето хора систоличното кръвно налягане (горна граница) с годините се увеличава. В резултат много от възрастните имат или ще имат “изолирана систолна хипертония” – високо кръвно налягане, при което само горната граница е над нормата.
Например 150/80. Нормите за това кое е оптимално кръвно, прехипертония и хипертония са едни и същи за всички над 16 години, независимо от възрастта или пола.
Ето защо с течение на годините и при повишаване на кръвното налягане хората се обръщат към медикаментите, за да държат в норма стойностите си.
Високото кръвно налягане обаче може да бъде неутрализирано по естествен път, казва директорът на университетската болница Манхайм и председател на германската лига за хипертония Бернхард Крамер.
Според него корекцията на начина на живот е ефективна мярка в борбата с хипертонията и може значително да намали количеството на приетите лекарства.
Дори 150 минути леки тренировки през седмицата ще бъдат много полезни за сърцето.
Крамер отбеляза, че повечето пациенти с хипертония са с наднормено тегло, така че отслабването ще помогне за намаляване на налягането.
Лекарят също така съветва да се откажете от консумацията на големи количества сол, замествайки я с подправки.
Според Крамер, пациентите с хипертония трябва да се придържат към лека диета с много зеленчуци, плодове, нискомаслени млечни продукти и пълнозърнести храни.
Диетата трябва да включва също сок от цвекло, чесън и глог. 
23.11.2021, 16:18 часа
905 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha