Черен ден! COVID-19 уби и млад актьор от врачанския драматичен театър, трагедията е огромна

Черен ден! COVID-19 уби и млад актьор от врачанския драматичен театър, трагедията е огромна Днес COVID-19 уби и младия актьор от врачанския драматичен театър Лъчезар Благоев, съобщиха от културната институция.
25-годишният мъж бил болен от коронавирус и първоначално се лекувал в домашни условия. През последните 3 дни обаче се влошил и бил транспортиран в болница „Александровска“ в София. За съжаление неговото състояние допълнително се усложнявало заради извършена преди около година бъбречна трансплантация, която ограничава съществено методите за лечението му. Въпреки усилията на лекарите, днес около обед младият врачанин е починал.
От театъра във Враца публикуваха траурен пост, който можете да прочетете без редакторска намеса
„Черен ден за нашия театър... Днес загубихме най-младия актьор от трупата ни - Лъчезар Благоев! 
Лъчо дойде в екипа ни през пролетта и като нея донесе надежда за всички нас. Със своята младост и светла енергия, той ни накара да вярваме отново, че днес е по-доброто време, че няма място за униние, че театъра има нужда от нашата вяра и всеотдайност. А най-много от нашата ЛЮБОВ. Който познава Лъчо, познава неговата безусловна и безгранична любов към това изкуство. Тази любов беше в сърцето му и изпълваше живота му с един постоянен стремеж към сцената. Стремеж, чист, който идва направо от душата на един талантлив човек...  Толкова много боли... 
Няма много думи, които биха могли да означават нещо в този момент. 
Изразяваме най-искрени съболезнования към родителите и близките на Лъчо.  Скърбим с вас... Ще почитаме паметта му и ще носим спомена за него в сърцата си.
Да е светъл пътя ти, Лъчо, сцената на Небесния театър те очаква...

Поклон!“
24.11.2021, 20:07 часа
5810 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha