Наказаха мъж, превозвал незаконно мигранти край Враца

Наказаха мъж, превозвал незаконно мигранти край Враца С наложено наказание приключи делото срещу Д.Й. (на 21 години), привлечен към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Враца за извършени от него престъпления по чл. 281, ал. 2, т. 1, т. 4 и т. 5, вр. ал. 1 и по чл. 345, ал.1 от НК.
Подсъдимият се е признал за виновен за това, че на 08.10.2021 г., на главен път Е-79 във Враца, след язовир „Дъбника“, подпомогнал 20 мигранти от Сирия и Ирак, да преминат незаконно през страната. За извършване на престъпното деяние той използвал лек автомобил, м. „Пежо“, с монтирани регистрационни табели, издадени за друго превозно средство. Сред чужденците имало и едно лице, ненавършило 16-годишна възраст. С действията си Д.Й. целял да получи имотна облага.
Между защитата на подсъдимия и Районна прокуратура – Враца е било постигнато споразумение, което съдът е одобрил. С определение на съда му е наложено наказание от 11 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок. То има последиците на влязла в сила присъда.
 
25.11.2021, 16:59 часа
839 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha