Млад мъж с фалшив сертификат за ваксинация почина от COVID-19 в София

Млад мъж с фалшив сертификат за ваксинация почина от COVID-19 в София Преди дни 27-годишен пациент с COVID е починал в ИСУЛ „Царица Йоана“ в София, съобщи lupa.bg. Пред лекарите той заявил, че е ваксиниран и има зелен сертификат. След като състоянието му рязко се влошило, медиците се усъмнили в думите му.
Д-р Кирил Пеев разказа, че след сериозен разпит на пациента, той си признал, че има фалшив ваксинационен сертификат. На въпрос защо не се е ваксинирал младият мъж отговорил, че се притеснявал за репродуктивните си способности.
„При една от визитациите той беше в стаята без маска, когато го попитах защо е без, той отговори, че не му е необходим кислород, защото изгарял белия дроб. Това е абсурд, той доставя необходимата храна за клетките и тъканите, за да може организмът да се възстанови“, каза д-р Пеев пред БТВ.
Медикът показа рентгенова снимка на белите дробове на пациента, на която се вижда, че има частична загуба на тъкан в органа, която води до дихателна недостатъчност. Не вярвайте на врели-некипели, апелира лекарят.
„С идването на делта варианта много падна възрастовата граница с тежко протичане. За един месец имаме трети човек под 30-годишна възраст, който е в тежко състояние“, заяви докторът.
„Ваксините не с средство на лечение, но са спокойствие и със сигурност ползите от тях са повече отколкото вредите“, завърши той.
26.11.2021, 11:38 часа
351 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha