Британските власти се готвят за война с Русия

Британските власти се готвят за война с Русия Британските власти планират да прехвърлят част от войските и стотици единици военна техника в Германия като част от мащабни трансформации в армията в случай на война с Русия, съобшщи Лента.ру, позовавайки се на The Times.
Генерал-лейтенант Ралф Ууддис, командир на сухопътните войски, каза пред изданието, че Лондон ще създаде нови военни бази в Западна Германия, Кения и Оман. Според него тези съоръжения ще помогнат на страната да се подготви за евентуални въоръжени конфликти. „Поставям специален акцент върху Германия, където ще преместим значителен брой от нашите бронирани превозни средства, за да можем да се движим по-бързо, ако е необходимо, навсякъде по сухопътната част на континента“, каза Ууддис. Според The ​​Times новите части ще включват танкове Challenger 3, бронетранспортьори Boxer, оборудване за разминиране, дронове и артилерия.
На 14 ноември началникът на щаба на британските въоръжени сили генерал Ник Картър заяви, че Русия е готова да използва всички инструменти за постигане на собствените си цели, но не желае да започне истинска война. Според него Кремъл възнамерява да получи това, което иска, използвайки различни глобални стратегии, „по много по-деликатен начин“, а не чрез военни действия.
26.11.2021, 13:29 часа
891 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha