Обявяват състава на кабинета на Никулден

Обявяват състава на кабинета на Никулден Съставът на бъдещото коалиционно правителство ще стане ясен навръх Никулден, след края на първия кръг преговори по програмата на кабинета, водени от първата политическа сила "Продължаваме промяната", информира Lupa.bg, позовавайки се на свои източници.
По данни и от БСП, и от ИТН, тази седмица те, заедно с колегите им от десницата, трябва да подготвят списъците с имената на проектоминистрите, за да започне дебатът за т.нар. "А-отбор" на "Промяната", както съпредседателят на ПП Кирил Петков го обяви след изморителната седмица на кръглата маса. 
Според нашите информатори финалът на обсъжданията за имената е предвиден за края на седмицата, но всички оферти трябва да бъдат представени черно на бяло до свикването на Народното събрание в петък. Тогава ще стане ясно и кои от депутатите ще освободят банките, в случай, че се сдобият с министерски кресла. 
По-рано днес пък съпредседателят на Зеленото движение (в състава на ДБ - б.р.) Владислав Панев потвърди, че очаква и съставът на кабинета, и самата програма за управление да станат ясни в началото на следващата седмица, когато празнуват освен носещите името на Св. Николай, и финансистите. 
От думите му се разбра, че в действителност колегата му Борислав Сандов ще е най-вероятното предложение за екоминистър и така Панев ще остане в Народното събрание, където на шефския стол очаквано пак се кани да седне Ива Митева (ИТН). 
А по повод спешните действия за приемането на бюджета за догодина, противно на бързането, обявено от шефката на БСП в оставка Корнелия Нинова, зеленият депутат обяви, че в никакъв случай не било фатално макрорамката да се приеме и през януари. 
Днес пък продължава "чистенето" на спорните точки от програмата на очаквания кабинет, а до дни ще се реши и как да изглежда тя пред публиката - със заявка за първите 100 дни, или с ясно начертан график за пълен 4-годишен мандат. 
29.11.2021, 12:58 часа
1068 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha