Ето как да изберете перфектната закуска

Ето как да изберете перфектната закуска Чаша кафе на сутринта, закуска на обяд и вечеря вечер - това е диетата на повечето от нас. Ето защо имаме проблеми с стомашно-чревния тракт, наднорменото тегло, стрес, разсеяност и хроничен спад на енергия.
Но за добро здраве е достатъчно да се коригира диетата ни, като се обърне специално внимание на закуската.
Каква трябва да бъде перфектната закуска. Хранителните специалисти са съгласни, че не е толкова важен видът на продуктите, колкото правилният им баланс. Така че идеалната закуска трябва да съдържа 2/3 от дневната доза на въглехидратите, 1/3 от дозата на протеините и по-малко от 1/5 от дозата на мазнините.
Въглехидратите са източник на енергия, необходим за пробуждането и мобилизирането на тялото. Те се намират в зърнените култури, овесени трици, плодове, зеленчуци, млечни продукти.
Протеинът дава усещане за ситост през целия ден. Храните, които са богати на протеини са риба, месо, яйца, ядки. Опитайте класическа английска закуска, състояща се от рохки варени яйца, бекон и препечен хляб.
Що се отнася до мазнините, по-добре е да се даде предимство на ненаситени - те се абсорбират по-бързо. Ненаситените мазнини се намират в авокадо, бадеми, зехтин.
Истинският склад за витамини и минерали се счита сокът. Нищо чудно, че жителите на западните страни не започват сутринта без чаша сок. Той насища тялото с течност, осигурява заряд на енергия и насърчава усвояването на хранителните вещества.
За закуска специалистите по хранене препоръчват по-кисели сокове: портокал, грейпфрут, ябълка. Бихме искали също така да привлечем вниманието ви към следното: по-голямата част от професионални диетолози твърдят, че суровите плодове е по-добре да се ядат сутрин - тогава те ви осигуряват енергия. А дори и една ябълка, ако е изядена след 18 часа, по-скоро ще се превърне в подкожен мастен слой.
29.11.2021, 14:09 часа
574 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha