Мощен взрив избухна в Косово, предполагат терористична атака

Мощен взрив избухна в Косово, предполагат терористична атака Бомба е избухнала в Косово около 6 часа сутринта в понеделник пред бар в центъра на Фуше Косово (Косовско поле). Не се съобщава за пострадали.
Нанесени са големи материални щети, а инцидентът е изплашил граждани, съобщава „Klan Kosova“. Полицията е на мястото на експлозията и се води разследване.
„Някои чуждестранни посолства в Косово изпратиха известия по имейл до вътрешния си персонал да избягват задръстванията и големите търговски центрове, тъй като има опасност от терористична атака в края на ноември“, пише косовският албански всекидневник „Бота сот“ в събота. Евентуалната дата за атака е определена за края на този месец, по-точно за 30 ноември 2021 г. Местната полиция наблюдава подозрителни райони.
За тяхната собствена безопасност всички служители на чуждестранните посолства се съветват да не посещават районите на големите търговски центрове. Източници в полицията потвърдиха, че са били помолени да увеличат силите си около тези големи търговски центрове, където вероятно е планирана атака, но не е осигурена организирана оперативна операция. Повечето полицаи в момента наблюдават района около тези центрове.
Нападението е категоризирано като "възможна терористична атака". Официално обаче косовската полиция не е потвърдила нищо.
29.11.2021, 14:29 часа
390 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha