Заразените с коронавирус в Германия са почти 6 милиона

Заразените с коронавирус в Германия са почти 6 милиона

За последното денонощие броят на новорегистрираните случаи на заразяване с коронавирус в Германия е 67 186, съобщи Институтът по вирусология „Роберт Кох”. От началото на пандемията броят на заразените в Германия е достигна 5 903 999 души. Общият брой на смъртните случаи, свързани с коронавирус, нарасна с 446 до 101 790.
Седемдневният показател на разпространението на коронавирус в страната в рамките на седмица съставлява 442,9 на 100 000 души население, като бележи спад втори пореден ден, съобщи „Тагесшау”.В същото време директорът на германския институт по вирусология „Роберт Кох” Лотар Вилер допусна, че мащабите от четвъртата вълна на коронавируса в страната ще станат ясни едва след няколко месеца.Пред агенция ДПА той заяви, че „през пролетта ще видим колко тежка е била тази четвърта вълна”. Вилер подчерта, че благодарение на изследванията на кръвни образци на населението може да се направи оценка, какъв е процентът на хората, изработили антитела, независимо от това дали са образувани след ваксинация или преболедуване. По този начин ще могат по-точно да се оценят мащабите на нерегистрираните случаи.
„Колкото по-висок е процентът на хората с антитела през пролетта, толкова по-добре”, подчерта той, предвид очакваното формиране на основен имунитет сред населението.
Той предупреди, че появата на нови щамове и мутации на съществуващите варианти могат да повлияят силно на по-нататъшното развитие на ситуацията. До голяма степен успехът по предотвратяване разпространението на инфекцията зависи от своевременното предприемане на необходимите мерки. Отчитайки недостатъчно високите темпове на ваксинация в Германия, от това, което бъде предприето сега, зависи как ще протече следващата зима.
„Ако много хора все още нямат основен имунитет, следващата зима може да се появи още една голяма вълна”, заключи Вилер и призова гражданите да участват по-активно в процеса на ваксинация срещу коронавирус.

01.12.2021, 13:29 часа
454 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha