Специалисти посочиха 5 признака, че подуването на корема може да е опасно

Специалисти посочиха 5 признака, че подуването на корема може да е опасно Подуването на корема често е причинено от пиенето на газирани напитки, но също така е симптом на много медицински проблеми.
В много случаи подуването на корема не е сериозно – обикновено възниква като следствие от определен хранителен режим или като проява на хранителни непоносимост (най-често се причинява от храни с глутен, млечни продукти). Някои хора се чувстват подути при стрес, жените – през определени фази на менструалния цикъл.
Но понякога се появява като предупредителен знак за сериозен проблем.
„Трябва да ви види лекар, ако подуването на корема продължава дълго или е придружено от други симптоми“, препоръчва NHS.
Специалистите посочиха няколко признака, които придружават подуването на корема и предполагат, че възникналото състояние може да е нещо сериозно:
- Отслабване; 
- Промени в навиците за тоалет;
- Умора;
- Промяна в апетита;
- Постоянно усещане за подуване на корема.
Сред медицинските причини, които могат да се крият зад "ненормалното" подуване на корема, лекарите наричат ​​възпалителни заболявания на червата (улцерозен колит или болест на Crohn), функционални стомашно-чревни разстройства, лямблиоза и някои видове рак. Например при жените подуването на корема е един от ключовите признаци на рак на яйчниците.
01.12.2021, 15:09 часа
1039 1
Коментари

и още:

01.12.2021, 20:27 часа
подуването на корема вследствие неползването на предпазители / 25 амперови бушони/ . правете любоффф , а не война . казал го е .
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha