Инстаграмките в истерия! Забраниха да се ретушират снимките

Инстаграмките в истерия! Забраниха да се ретушират снимките

Дойде неочаквана беда – норвежките власти приеха закон, който забранява използването на филтри върху снимките и ретуширането на бръчките и целулита. Не заради вредата от инфлуенсърите, а просто с добрата цел да доведе всичко да бъде естествено.
Това е наистина лоша новина за тези, които обичат да манипулират информацията и да лъжат аудиторията си. Новият закон, иницииран от Министерството на децата и семейните дела на Норвегия, забранява не самото ретуширането, а и мълчанието за него, когато човек се опитва да скрие корекцията на снимките.
Тоест, можете да коригирате телата си с фотообработващи програми както преди, само че когато публикувате, трябва да добавите етикета „Ретуширан“ на видно място. Простичко казано, доброволно да си признаете за измамата и намерението да представите желаното за действителност.
Законът е насочен не толкова към триумфа на истината, колкото да се намали натиска върху младите хора и всякакви неуверени в себе си личности. За да не въздъхват, сравнявайки картината в огледалото си със снимката на своите идоли и да не опитват с всички сили да станат „идеални“, което често води до много проблеми.
Всякакъв вид ретуш, дори обикновените филтри, които са във всяко второ приложение, са забранени. Интересното е дали норвежците ще бъдат честни и ще започнат да маркират всички снимки като ретуширани? Съмнително е, но за да се избегне изкушението да се мами системата, се въвежда система от прогресивни глоби, включително и лишаване от свобода.
Така че трябва или да се признаете за фалшификат, или да работите сериозно върху себе си. Или публикувайте снимката такава, каквато е – с пори по кожата, увиснали страни, пъпки и т.н. Всичко по-горе обаче се отнася само за ситуации, когато изображенията се използват за осигуряване на приходи, за да генерират доход, макар и косвено.
Можете да ретуширате снимките си, ако не ви предлагат да се снимате в реклами, тогава можете да се фотообработвате колкото искате – кой наистина има нужда от вас?
Последната вратичка – законът е приет, но ще влезе в сила едва когато такова решение бъде взето от краля. Може би монархът ще погледне в киселите лица на гражданите си и ще се смили?

01.12.2021, 16:29 часа
1042 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha