11 месеца затвор за подсъдим, шофирал след употреба на наркотици във Враца

11 месеца затвор за подсъдим, шофирал след употреба на наркотици във Враца Единадесет месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване е наказанието, наложено на Г.М. по обвинение на Районна прокуратура – Враца за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.
Около 5 часа сутринта на 02.05.2021 г. 33-годишният Г.М. управлявал лек автомобил, м. „Ауди“, по бул. „Мито Орозов“ във Враца. Патрул на РУ на МВР го спрял за рутинна проверка. Поради съмнителното поведение на водача на място бил извикан и екип на пътна полиция. Мъжът бил тестван с техническо средство, което реагирало положително за употреба на амфетамин, метамфетамин и кокаин. Служителите на реда съставили протокол, талон за изследване и акт за установяване на административно нарушение, който Г.М. подписал без възражения. Впоследствие в болнично заведение той отказал да даде проба за изследване.
В хода на образуваното досъдебно производство е било установено, че Г.М. е правоспособен водач на МПС и често е наказван за нарушения на Закона за движението по пътищата. Многократно е осъждан, включително и за престъпления с предмет наркотични вещества.
Г.М. се призна за виновен и сключи споразумение с Районна прокуратура – Враца. Съдът го одобри, с което наложеното му ефективно наказание има последиците на влязла в сила присъда. Освен изтърпяване на наказанието „лишаване от свобода“, той е лишен и от право да управлява МПС за срок от 11 месеца.
 
02.12.2021, 15:38 часа
887 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha