Дузпа в 90-та минута за "Етър" прекърши "Левски" в Лом

Дузпа в 90-та минута за "Етър" прекърши "Левски" в Лом Отборът на "Левски" (Лом) бе на път да спре лидера в класирането "Етър" (Велико Търново), но допусна да бъде надигран с 1:2 с победен гол за „болярите“ в последните секунди на редовното време.
Старши треньорът на крайдунавския тим Анатоли Тонов-Тоци обаче няма причини да е недоволен от играта на неговите момчета.
Срещата започна по традиция с пропуск на домакините. В 10-та мин. Лука Стоянович свали с глава на Андон Гущеров и той от границата на пеналта шутира покрай десния страничен стълб. Две по-късно и гостите създадоха ситуация за гол, но ударът с глава на Даниел Младенов бе спасен от вратаря Дамян Дамянов. "Етър" поведе в 28-та мин. Тогава Младенов стреля от фаул в дясната греда и при добавката Мартин Петков не сгреши от близо. Три минути по-късно отново Петков можеше да удвои, но стражът на "Левски" се разтегна и с лявата ръка изби. В добавеното време на първото полувреме Гущеров комбинира със Стоянович, но той шутира в аут.
„Сините“ от Лом започнаха по-активно и второто полувреме и 180 секунди след подновяването на играта Гален Ненов засече от воле центриране от ляво и въпреки, че Анатоли Господинов докосна топката тя спря в мрежата му. В 57-та мин. удар на Стоянович изненада вратаря на "Етър", който изпусна топката и след това я улови, като домакините претендираха, че тя е преминала голлинията, но главният съдия Ивелин Занев бе на друго мнение. И когато двубоят вървеше към заслужено равенство капитанът на гостите Даниел Младенов преодоля Мохамед Сила, нахлу в наказателното поле, там бе спрян с нарушение от вратаря на "Левски" и сам вкара отсъдената дузпа за крайното 1:2.

"Левски" (Лом) – "Етър" (Велико Търново) 1:2

"Левски": 12.Дамян Дамянов, 17.Никола Гавов, 11.Васил Сапунджиев, 6.Гален Ненов, 14.Деян Иванов, 4.Николай Христов-кап. (81-22.Цвети Неделчев), 7.Георги Цеков (64-18.Ваньо Илиев), 16.Мохамед Сила, 9.Андон Гущеров, 20.Лука Стоянович, 21.Петър Генчев. Треньор: Анатоли Тонов.

"Етър": 13.Анатоли Господинов, 21.Атанас Кръстев, 11.Даниел Младенов, 84.Здравко Илиев-кап., 7.Кольо Станев (84-17.Ивей Натаниел), 22.Ловре Кнежевич, 26.Мариян Иванов, 16.Мартин Петков (62-29.Николай Дичев), 10.Николас Фемия, 14.Радослав Апостолов (66-28.Николай Янков), 20.Яни Пехливанов. Треньор: Веселин Великов.

Голмайстори: 0:1 Мартин Петков (28), 1:1 Гален Ненов (48), 1:2 Даниел Младенов (90-дузпа).

Главен съдия: Ивелин Занев.
Асистенти: Калин Киров, Живко Петров.

Жълти картони: Дамян Дамянов, Николай Христов, Георги Цеков (Левски); Николай Янков (Етър).

Стадион: „Дунавски юнак“-75 зрители.
02.12.2021, 18:09 часа
968 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha