Ето 6 сутрешни навика, които вредят на кожата през зимата

Ето 6 сутрешни навика, които вредят на кожата през зимата Вашата бюти рутина може да е перфектно съобразена с всички нужди на кожата ви, но е доста вероятно да допускате някои грешки несъзнателно и това да пречи на безупречния ви вид. От яденето на една и съща закуска всяка сутрин до дългия душ, има някои доста интересни причини за досадни пъпки и повехнал тен, които ще ви изненадат.

1. Ядете овесена каша всеки ден
Закусването с купа овесени ядки е вкусен и здравословен начин да започнете деня си. Но ако го правите ежедневно, може неволно да навредите на тялото и кожата си. Когато ядете овесена каша твърде често, това може да причини суха и лющеща се кожа.

2. Взимате дълги топли душове
Взимането на дълъг душ е чудесен начин да се събудите сутрин, особено когато навън е студено. Но ако решите да го практикувате ежедневно, може да ви саботира. Горещата вода уврежда защитния слой на кожата, който заключва така необходимата влага и ускорява процеса на стареене. И още по-лошо - ако миете лицето си под душа, за да спестите време, може да увредите капилярите на лицето си, защото горещата вода ги кара да се разширяват.

3. Започвате деня си с кафе
Много хора не могат да си представят сутринта без чаша горещо кафе. И ако ароматната кофеинова наслада се е превърнала в почти божествен ритуал за вас, може да нанесете доста вреда на кожата си. Кафето е мощен диуретик, което означава, че може да доведе до дехидратиране, което от своя страна ще затрудни токсините да напуснат тялото ви през кожата, правейки я по-изложена на преждевременни бръчки.

4. Спирате да нанасяте слънцезащитен крем
Лятото свърши и вие прибрахте всички слънцезащитни кремове в шкафа? Грешка! Слънцезащитният крем помага за защита на кожата ви, независимо от сезона и дори ако прекарвате цял ден на закрито, защото предотвратява стареенето на кожата. Въпреки че стъклото, използвано в автомобили, домове и офис прозорци, блокира повечето UVB лъчи, то все още не предпазва кожата ви от вредните UVA лъчи. Така че, дори ако не прекарвате много време на открито, все пак не забравяйте да нанесете слънцезащитен крем.

5. Придържате се към една и съща грижа
Когато бързате да излезете сутрин, е по-лесно да вземете същия крем за лице, който сте използвали предишната вечер. За да помогнете на кожата да изглежда и да се чувства максимално добре, дерматолозите препоръчват да промените рутината си според сезоните, преминавайки от ексфолиращи продукти към киселини, от гел формули към по-плътни и „хранителни”.

6. Миете лицето си грешно
Ако през зимата лицето ви изглежда мазно, когато станете от сън, всъщност има научно обяснение за това. Тялото ви губи вода през нощта /особено, ако спите на парно и на над 20 градуса/ и като начин за предотвратяване на дехидратацията започва да произвежда повече себум. Но дори и да искате лицето ви да изглежда матово, не използвайте почистващи тежки формули рано сутрин. По-добре е да измиете лицето си само с хладка вода и тоник.
05.12.2021, 09:21 часа
696 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha