Деца от Вършец с отличия за доброволчество

Деца от Вършец с отличия за доброволчество Росица Манева и Илиян Димитров са младите хора от Северозапада, отличени в надпреварата на конкурса „Мисията доброволец – (не)възможна!“ на Министерството на младежта и спорта.
На 5 декември светът отбелязва Международния ден на доброволеца – инициатива, която се провежда за шеста поредна година в България и цели  да популяризира доброволчеството и да насърчи участието в доброволчески дейности. Бяха номинирани хора и организации, които активно са се включвали в такива през изминалата 2021 г. в три категории – “Доброволец”, “Доброволческа мисия” и “Доброволческа организация“. Наградите бяха връчени от министър Андрей Кузманов, заместник-министъра на труда и социалната политика Надя Клисурска и изпълнителният директор на Център за развитие на човешките ресурси Михаил Балабанов.
„Скъпи млади хора,  Министерство на младежта и спорта Ви е длъжник. За краткото ни управление анализирахме младежките политики и предприехме адекватни промени за максимална ефективност в реализирането на вашите инициативи и проекти. Смятам, че поставихме стабилна основа, за да бъдат удовлетворени потребностите на младите хора в България. Днес всички сте победители!”, заяви министър Кузманов в своето приветствие.
Росица Манева и Илиян Димитров са най-активните членове в двата доброволчески клуба на СУ „Иван Вазов“ – град Вършец. Дейностите, инициирани Роси са с хуманитарна насоченост-към деца и семейства, пострадали от кризата с COVID-19, а на Илиян-свързани с навременна реакция при бедствия, аварии и катастрофи с участие в проект „Сърбия-България“.
Те получиха почетни плакети с пожелание да развиват доброволчеството като мисия, важна и оценена от обществото.
05.12.2021, 09:51 часа
514 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha