Турски полицай намери взривно устройство под колата си

Турски полицай намери взривно устройство под колата си Взривно устройство бе намерено под личния автомобил на полицай в окръг Нусайбин в провинция Мардин в Югоизточна Турция в събота вечерта.
По-късно беше разкрито, че офицерът е бил част от екип, който е трябвало да осигурява подкрепления за сигурността на събитие в провинция Сиирт, на което трябваше да присъства президентът Реджеп Тайип Ердоган.
Ръчно изработеното взривно устройство е поставено под паркираната частна кола на полицая, който е част от отдела за борба с безредиците в малкия град Нусайбин на границата със Сирия. Оттам офицерът e трябвало да шофира 200 километра североизточно до Сиирт, където Ердоган трябваше да се обърне към публиката на открито.
При откриването на взривното устройство на място са насочени експерти по обезвреждане на бомби. Екипите са унищожили контролирано заложеното взривното устройство.Разследващите сканираха бомбата и превозното средство за пръстови отпечатъци на заподозрените.
Усилията за залавяне на извършителите, заложили взривното вещество, продължават.
Служителят е напуснал жилището си, за да отиде на гореспоменатото събитие с личния си автомобил и е трябвало да вземе приятел, който също отивал на работа. Именно този негов приятел е забелязал предмета под превозното средство.

*Снимката е илюстративна
05.12.2021, 14:41 часа
617 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha