На живо: Народното събрание гласува кабинета „Петков“

На живо: Народното събрание гласува кабинета „Петков“ С кворум от 227 народни представители започна извънредното заседание на Народното събрание, в което трябва да бъде избран редовен кабинет.
В дневния ред са включени три точки - избиране на министър-председател, приемане на структура на Министерския съвет и избиране на Министерски съвет. 
До изготвянето на предложение за редовно правителство се стигна след поредица от преговори и след подписване на коалиционно споразумение между партиите “Продължаваме промяната”, БСП, “Има такъв народ” и “Демократична България”.
Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова присъстват на извънредното заседание на парламента. Там са главният прокурор Иван Гешев и представителите на служебния кабинет.
От 14 часа Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 представителите на служебното правителство, което бе назначено с негов указ на 16 септември 2021 г. А час по-късно в Министерския съвет ще се проведе и церемонията по приемственост в изпълнителната власт. 

13.12.2021, 13:16 часа
1189 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha