Ударно! Разкриха 14 престъпления при спецоперация в Монтанско

Ударно! Разкриха 14 престъпления при спецоперация в Монтанско 14 престъпления бяха разкрити при акция в Монтанско, съобщиха от МВР.
Специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност е била проведена вчера на територията на районното управление в Лом. В акцията са участвали екипи на РУ-Лом и „Специални тактически действия” при областната дирекция на МВР-Монтана.
В хода на планираните мероприятия са извършени проверки на 21 обекта, 138 МПС и 164 лица. Съставени са 15 акта за установени административни нарушения - 11 акта и 35 фиша по Закона за движение по пътищата, акт по Закона за българските лични документи и 3 акта по Закона за горите. 
В рамките на акцията са разкрити 14 криминални престъпления. 
Установени са 4-ма извършители на взломни кражби на 22, 21, 16 и 18 години от Аспарухово. Те извършили две взломни кражби през септември и декември в селата Расово и Аспарухово.
В дните между 10 и 13 декември отнели вещи от къщата на 67-годишен жител на Аспарухово - 3 водни помпи "Вида 4", ръчна електрическа бормашина "Бош", телевизор с неустановена марка, удължител от 20 метра, 2 брадви, кухненска посуда, дрехи и други.
През септември чрез взлом отнели от лятната кухня на жител на Расово 2 моторни триона, 4 тонколони, 4 медни листа ламарина и около 40 медни котлета.
Четиримата са направили самопризнания и върнали част от откраднатите вещи.
42-годишен жител на Долни Цибър върнал дебитна карта и лични документи, които отнел противозаконно от дома на свой съселянин, а впоследствие изтеглил и 1000 лева от нея.
30-годишен криминално проявен и осъждан в Лом е задържан за 24 часа в ареста на местното районно управление за притежание на наркотични вещества. След сигнал при претърсване в дома му в крайдунавския град са иззети 5.56 грама зелена тревиста маса канабис, 14.7 грама семена от същото наркотично вещество и мелничка с остатъци от зелена тревиста маса.
От частен дом в кв. "Младеново", обитаван от мъж и жена на 53 и 52 г., са иззети 14.2 кг ситно нарязан незаконен тютюн, съхраняван в 77 полиетиленови плика.
На четирима мъже са съставени актове по Закона за горите за незаконни транспорт и съхранение на дървесина. В Аспарухово е санкциониран водач на товарен автомобил „Рено Еспрерт” с врачанска регистрация, транспортирал незаконни 1 пр. куб. м. дърва за огрев от вида кайсия и черница. В село Септемврийци е глобен жител за незаконен транспорт на сливова дървесина. Двама от Септемврийци и Княжена махала са глобени за съхранение в дворовете на къщата си на незаконни дърва за огрев.
Образувани са 3 преписки за неспазване на домашна карантина срещу двама от Брусарци и жител на Аспарухово.
Установен е 31-годишен от Септемврийци, управлявал нерегистриран лек автомобил „Фолквсваген Венто” на територията на община Вълчедръм.
Работа по случаите продължава районното управление в Лом.
 
16.12.2021, 11:05 часа
3244 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha