Какво се случва с тялото, ако ядем мед всеки ден

Какво се случва с тялото, ако ядем мед всеки ден Древногръцкият лечител Хипократ призовавал да се яде мед всеки ден. Този продукт може да осигури отлична защита на тялото ви. Но не трябва да прекалявате, достатъчно е да хапвате по една чаена лъжичка мед всеки ден.

Медът укрепва имунната система
Медът съдържа голямо количество витамини, флавоноиди и фолиева киселина, които имат противопаразитни и антимикробни свойства, а също така помагат в борбата с вирусите и ускоряват процеса на оздравяване.

Влияе благоприятно на сърцето и кръвоносните съдове
Антиоксидантите, включени в меда, помагат за намаляване на нивото на „лошия“ холестерол, предотвратяват образуването на атеросклеротични плаки и нормализират кръвния поток.

Облекчава стомашните проблеми
Притежавайки силен антисептичен ефект, медът лекува рани на стомашната лигавица, облекчава киселините и гаденето.

Укрепва нервната система и облекчава нервното напрежение
Медът съдържа захар и при похапване се отделя хормона серотонин, който е отговорен за доброто настроение. Той от своя страна се превръща в мелатонин, който осигурява качествен и здравословен сън. Медът също така помага за отпускане на мускулите и облекчаване на напрежението.

Подобрява състоянието на кожата
Медът е страхотен антиоксидант, който е чудесен за елиминиране на токсините от тялото, които често са причина за запушени пори и акне. А антибактериалните и противовъзпалителни свойства на меда са ефективни в борбата със зачервяването на кожата и всички видове обриви.
31.12.2021, 09:38 часа
763 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha