Японски експерти работят върху COVID ваксина с доживотен имунитет

Японски експерти работят върху COVID ваксина с доживотен имунитет Експерти от Токийския институт по медицински науки, водени от професор Мичинори Кохара, работят върху създаването на ваксина срещу коронавирус, която дава имунитет за цял живот.
За основа е взета ваксината срещу едра шарка, която е разработена през 18 век от британския лекар Едуард Дженър. Благодарение на нея фаталната болест беше преодоляна. Целта на японските учени е да създадат рекомбинантен вирус на ваксина, съдържащ протеин на вируса SARS-CoV-.
Според Кохара лекарствата, използващи вектора на вируса срещу едрата шапка, „са най-мощните от всички“. Според него този вид ваксина има малко странични ефекти, като същевременно не се нуждае от специални методи за транспортиране и съхранение. Отделно, че създаването на ваксина с доживотна ефективност може да позволи на света да се пребори COVID-19.
Експерименти с мишки, използващи рекомбинантния вирус на ваксина, кодиращ гена за инфлуенца по птиците, показват високи нива на антитела, които се запазват повече от 20 месеца. Японският производител на лекарства Nobelpharma се очаква да проведе Фаза I и Фаза II от клинични изпитвания на ваксината на Кохара през първата половина на 2023 г.
По-рано учени от Вашингтонския университет откриха високата ефективност на РНК ваксините срещу COVID-19.
02.01.2022, 16:24 часа
526 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha